Meteorologii anunță averse, descărcări electrice și vânt în Olt. Vreme capricioasă până miercuri

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat avertizările meteo de vreme nefavorabilă, iar duminică sunt în vigoare două coduri, unul galben și altul portocaliu. Sub incidența celui galben se află și județul Olt, acesta fiind valabil de la ora 10:00 până în noaptea de duminică spre luni, la ora 23:00. Însă, meteorologii au emis și o informare de vreme rea care este în vigoare de luni, la ora 10:00, și până miercuri dimineața, la ora 10:00.  

Codul galben aduce în Olt instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului.

„(…) În Muntenia, Oltenia, jumătatea de sud a Moldovei și local în Transilvania vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 35…40 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 65…70 km/h în vestul și sudul Olteniei, iar în Carpații Meridionali, la peste 1800 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h”, transmite ANM.

Sursa citată mai arată că, local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în celelalte zone, cu precădere în Transilvania.

Tot duminică, dar de la ora 14:00 și până la ora 23:00 zona Dobrogea este sub incidența unui cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată.

Pe perioada informării meteorologice, valabilă între 14 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 10:00, ANM anunță manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat, în jumătatea de est a țării și local la munte vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp”, precizează meteorologii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<