18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

FOTO & VIDEO. Jandarmii olteni au confiscat peste 3.000 de metri pătrați de plase monofilament folosite la braconaj

- Advertisement -

Efectivele Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt au desfășurat duminică noaptea o acțiune de supraveghere, asigurare a protecției și conservarea fondului piscicol natural pe râul Olt, în timpul acesteia fiind întreruptă o activitate de braconaj piscicol. Pești vii din speciile știucă și caras au fost găsite în peste 3.000 de metri pătrați de plase monofilament, iar aceștia au fost redați mediului acvatic, în timp ce bunurile folosite la braconaj au fost confiscate de oamenii legii.

Plasele și cantitatea de pește au fost găsite la un bărbat de 41 de ani, din osica de Sus, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 03:45.

„Echipajul de jandarmi din cadrul Detașamentului de Jandarmi Mobil a depistat în jurul orelor 03:45, un bărbat în vârstă de 41 ani, din comuna Osica de Sus, pe malul drept al râului Olt, în zona localității Mărgheni (comuna Brâncoveni n.r.), județul Olt, în timp ce aștepta o altă persoană pentru a extrage din apa râului plasele de pescuit comercial tip setcă, instroduse cu o seară înainte. Folosind ambarcațiunea din dotarea unității, jandamii au identificat și scos din apa râului Olt, unelte de pescuit comercial, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cel în cauză a pescuit fără a avea autorizație de pescuit comercial, folosind 3.000 metri pătrați de plase de pescuit tip setcă monofilament. În plasele de pescuit au fost găsiți pești din speciile știucă și caras, care aflându-se în stare vie, au fost redați mediului acvatic prin deversare”, a declarat Simona Floricel, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Oamenii legii au întocmit dosar penal pe numele pescarului de ocazie pentru încălcarea prevederilor articolului 64 din Ordonanţa de Urgenţă 23 din 2008, privind pescuitul şi acvacultura: pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit; producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepţia setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 milimetri.

Totodată, jandarmii au ridicat bunurile folosite la pescuit, acestea fiind predate organelor de cercetare penală pentru continuarea verificărilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți