19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Poliţiştii rutieri au lăsat fără permis peste 120 de conducători auto într-o săptămână. Mai bine de jumătate dintre ei, prinşi cu viteză

- Advertisement -

Drumurile publice din judeţul Olt au fost împânzite săptămâna trecută de poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, care au acţionat pentru creşterea gradului de disciplină rutieră şi reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Oamenii legii au aplicat aproape o mie de amenzi pentru diverse abateri la regimul rutier, iar peste 120 de şoferi au rămas fără permisul auto. Mai bine de jumătate dintre ei sunt pietoni după ce au apăsat prea tare pedala de accelariţie.

Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că viteza, indisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor au fost principalele trei cauze generatoare de accidente rutiere care s-au produs în judeţ în primele cinci luni ale acestui an, poliţiştii rutieri acţionând în principal pe aceste linii.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, oamenii legii au aplicat 974 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale. De asemenea, au reţinut 127 de permise de conducere, dintre acestea 26 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, 63 pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50 de kilometri pe oră şi 38 pentru alte abateri, fiind retrase şi 43 de certificate de înmatriculare.

Totodată, poliţiştii au constatat şi 14 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care cinci pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, cinci pentru conducere fără permis şi patru pentru alte abateri.

Alcoolemie de peste un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat în cazul a doi şoferi

Doi dintre conducătorii auto opriţi pe drumurile publice din Olt se aflau într-o stare avansată de ebrietate, infracţiunile fiind constatate de oamenii legii în week-end. Ambii aveau o alcoolemie de peste un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă, în comuna Stoeneşti, a fost depistat un bărbat de 35 de ani, din municipiul Caracal, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,44 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Pe raza comunei Grădinari, duminică, avea să fie prins în trafic un alt şofer băut. Este vorba de un bărbat de 35 de ani, din comuna Lungeşti, judeţul Vâlcea, care conducea o maşină având o alcoolemie de 1,38 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.        

În ambele situaţii au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Şi vineri, în comuna Brebeni, a fost constatată o infracţiune. Un tânăr de 18 ani, din localitate, a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere. Acesta s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți