Descinderi în șapte localități oltene într-un dosar de contrabandă cu țigări

50 de poliţişti din Olt au  pus în aplicare, miercuri dimineață, 19 mandate de percheziție la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice din județ. Descinderile au avut loc în nu mai puțin de șapte localități oltene, respectiv în Balș, Morunglav, Călui, Bobicești, Iancu Jianu, Oboga și Cârlogani, în vizorul oamenilor legii find contrabandiștii de țigări.  

Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a declarat că activitățile s-au desfășurat într-un dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Olt şi aflat sub supravegherea  Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de contrabandă.

„În fapt, o persoană fizică din comuna Morunglav, judeţul Olt, este bănuită că, în cursul anului 2021, ar fi achiziţionat, din municipiul Craiova, judeţul Dolj, ţigarete fără timbru de marcaj fiscal, pe care le-ar fi revândut către persoane juridice din judeţul Olt. În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate 37.600 de ţigarete. De asemenea, cinci persoane au fost conduse la sediul Poliției Olt, în baza unor mandate de aducere, pentru a fi audiate”, a spus reprezentantul IPJ.

Descinderile polițiștilor SICE au avut loc și cu sprijinul poliţiştilor din cadrul structurilor de investigaţii criminale, arme explozivi şi substanţe periculoase şi luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt, iar activitățile au beneficiat și de suportul Direcției Operațiuni Speciale.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<