Cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină în Olt, până joi seara

Meteorologii anunță că se strică vremea din după-amiaza zilei de joi și în județul Olt, care până la ora 21:00 a aceleiași zile se va afla sub incidența unui cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. De asemenea, până duminică seara vremea ar urma să fie capricioasă în toată țara, în acest sens fiind emisă și o informare meterologică.

După ora prânzului intră în vigoare codul galben.  

Pe parcursul zilei de joi, 17 iunie, în Oltenia, vestul Munteniei, Banat, jumătatea de sud a Crișanei și a Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în sud-estul teritoriului”, transmit reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

De joi, ora 21:00, și până vineri, la ora 12:00, va fi în vigoare un alt cod galben, însă acesta nu va afecta și județul Olt.

„În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și pe alocuri descărcări electrice. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. În cursul zilei de vineri, 18 iunie, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj pentru aria ploilor ce va fi în extindere”, spun meteorologii.

De vineri la prânz și până duminică, la ora 22:00, în sudul, estul și centrul țării va ploua abundent și vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 – 50 de litri pe metrul pătrat. În acest sens, ANM a emis o informare meteorologică de vreme rea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<