2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Jandarmii olteni, dotați cu trei ATV-uri printr-un proiect cu finanțare europeană

- Advertisement -

Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt este instituția din subordinea Ministerului Afacerilor Interne care, în urma unui parteneriat încheiat cu Consiliul Județean Olt, a beneficiat de doatarea parcului auto cu trei ATV-uri. Vehiculele sunt destinate intervențiilor în zone greu accesibile și vor fi folosite de jandarmii olteni care își desfășoară activitatea în cadrul detașamentelor din Slatina, Caracal și Corabia.

„Cele trei ATV-uri marca Polaris Sportsman sunt achiziționate în cadrul proiectului «Joint investments in the field of emergency situations for Olt County Council and Dolna Mitropolia Municipality», cu finanțare prin Programul de cooperare teritorială INTERREG V-A ROMÂNIA-BULGARIA 2014 – 2020, în care avem calitatea de partener beneficiar. Obiectivul principal al proiectului este de a îmbunătăți gestionarea comună a riscurilor, prin creșterea capacității de reacție, în zona transfrontalieră Olt-Dolna Mitropolia, consolidând astfel capacitatea instituțională și tehnică a situațiilor de urgență”, declară Simona Floricel, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Sursa citată mai spune că rezultateleașteptate după implementare proiectului cu finanțare europeană în care IJJ Olt este partener sunt: îmbunătățirea cooperării la nivel operațional și a capacității de răspuns prin extinderea logisticii existente cu noi echipamente dedicate, precum și încheierea de parteneriate comune în domeniul avertizării timpurii și al răspunsului la situații de urgență.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți