14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Descinderi la Bârza într-un dosar de furt calificat

- Advertisement -

Polițiștii Poliţiei municipiului Craiova şi Secţiei 1 Poliţie Rurală Melineşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au efectuat joi zece percheziții domiciliare în localitățile Craiova, Malu Mare, Breasta şi Bârza, la zece persoane bănuite de furt calificat.

În localitatea olteană Bârza au avut loc două dintre descinderi, fiind căutate tot atâtea persoane acuzate de furtul unor componente, ansambluri și subansambluri auto dintr-un depozit dintr-o localitate doljeană.

„Din cercetări a reieșit că, în zilele de 19 şi 23 februarie, persoanele bănuite ar fi sustras mai multe componente, ansambluri și subansambluri auto, dintr-un depozit situat într-o comună din județul Dolj. Prejudiciul, de aproximativ 200.000 de lei, a fost recuperat în proporție de 80% și predat persoanei vătămate”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Română.

În urma perchezițiilor, au fost puse în executare trei mandate de aducere, un tânăr de 22 de ani şi 2 bărbaţi, de 36 şi 46 de ani, fiind conduşi la sediul poliţiei pentru audieri.

Cei trei bărbaţi, dintre care doi sunt din alte județe, dar locuiesc fără forme legale în două comune din Dolj, iar cel de 36 de ani, din Malu Mare, Dolj, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Bărbații au fost prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă, iar magistrații Judecătoriei Craiova au emis pe numele lor mandate de arestare pe o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea de joi a anchetatorilor a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, iar la activități au participat și poliţişti ai Biroului de Investigații Criminale Craiova, Secțiilor 1, 2 şi 6 Poliţie Craiova, Secţiilor de Poliţie Rurală 2 Breasta şi 4 Coșoveni, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dolj, Secţiei 1 Poliţie Rurală Bobicești – IPJ Olt, precum și jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți