16.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Amenzi de peste 200.000 de lei aplicate de poliţişti, în minivacanţa de Rusalii

- Advertisement -

Poliţiştii olteni s-au aflat la datorie şi în minivacanţa de Rusalii pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor rutiere. Aproape 800 de amenzi, în cuantum de peste 200.000 de lei, au fost aplicate în această perioadă, oamenii legii constatând 26 la regimul rutier, iar 64 de conducători auto au rămas fără permis pentru următoarea perioadă. O parte dintre controale au fost efectuate în aceste zile şi de poliţiştii specializați în investigarea criminalității economice, iar în urma acestora au confiscat aproape 1.500 de lei.

Concret, în weekend-ul prelungit de Rusalii, poliţiştii au intervenit la peste 600 de solicitări, dintre acestea 444 fiind sesizate prin serviciul de urgenţă 112. În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 776 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 209.655 de lei.

Peste 60 de şoferi au rămas fără permis, infracţiunile constatate în trafic fiind de peste 20. „Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 64 de permise de conducere, fiind retrase şi 10 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 26 de infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 16 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, şase pentru conducere fără permis şi patru pentru alte abateri”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Conducător auto cu alcoolemie de aproape un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat

În a doua zi de Rusalii, pe raza oraşului Corabia, a fost depistat la volanul unui autoturism un bărbat de 38 de ani, din localitate, care avea o alcoolemie de aproape un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat. Mai exact, corăbianul conducea maşina având o alcoolemie de 0,95 miligram pe litru alcool pur în aerul expirat. În cauză, pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

22 de firme oltene, verificate de poliţiştii SICE

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii, descoperirii și combaterii ilegalităților de natură economică care se pot produce în contextul desfășurării unor evenimente cu caracter public, ocazionate de sărbatorirea  Rusaliilor. Astfel, au fost verificate  22 de societați comerciale.

În urma controalelor, oamenii legii au aplicat nouă amenzi pentru încălcarea dispozițiilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 28 din anul 1999, în valoare totală de 11.500 lei, fiind dispusă și confiscarea sumei de 1.440 lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți