19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Prima probă a Evaluării Naționale, desfășurată fără probleme în Olt

- Advertisement -

Marți, 22 iunie, a fost prima zi de desfășurare a Evaluării Naționale din acest an, absolvenții clasei a VIII-a susținând proba scrisă la limba și literatura română. 2.414 elevi au fost așteptați în cele 72 de centre de examen din județ, însă peste 300 dintre aceștia au absentat. În rest, prima probă a Evaluării Naționale s-a desfășurat fără probleme.    

Inspectoratul Școlar Județean Olt transmite că nu au fost elevi eliminați din examen pentru că au încercat să copieze.

„Au fost prezenți 2.083 de candidați. Nu s-au prezentat la examen 331 (13,71%) de candidați dintre aceștia. Nu au fost eliminați elevi pentru tentativă de fraudă. Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00”, a declarat Mirela Paraschiv, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Olt.

Următoarea probă scrisă la care sunt așteptați elevii olteni absolvenți de clasa a VIII-a este cea de matematică și va avea loc joi, 24 iunie. Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 în toate cele 72 centre de examen din județul Olt.

„Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută”, mai precizează reprezentantul ISJ.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți