10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aventurierii călăreți, rătăciți prin Craiova, au poposit la Bobicești, iar în drum spre Castelul Bran au trecut și prin Slatina

- Advertisement -

Pete Breidahl, în vârstă de 46 de ani, din Australia, și Luisa Mayr de 25 de ani, din Germania, sunt cei doi străini care călătoresc de aproape doi ani împreună. S-au întâlnit în Mongolia și de atunci sunt de nedespărțit, iar destinația lor finală este Scoția, cu o pauză pe care ar urma să o facă în iarnă în Germania. Călătoria lor este una inedită, având în vedere că tot drumul îl parcurg pe cai. Acum sunt prin România, iar dacă zilele trecute aveau să se rătăcească prin Craiova pe când merg spre Castelul Bran, timp de trei zile aceștia s-au aflat și într-un loc minunat din comuna Bobicești, aceștia odihnindu-se la Epona Horse Land. Gazde au fost Daniela Spak și Dan Dicu, iar Luisa și Pete, oaspeții lor au fost încântați de primirea de care au avut parte. Miercuri dimineață aceștia au părăsit locația, mergând spre Pitești, iar în drumul lor au trecut, bineînțeles, și prin Slatina, municipiul reședință a județului Olt.  

Dan Dicu, proprietarul Epona Horse Land sau Conacul Cailor, cum este cunoscut în ultima vreme, spune că aventura celor doi turiști-călăreți nu a durat doar o zi la Bobicești, cum își propuseseră inițial, ci trei, iar miercuri au pornit din nou la drum spre Castelul Bran unde trebuie să ajungă.   

„Luisa și Pete, doi oameni minunați, am avut onoarea să-i cunosc. Au trecut pe la mine pentru o zi, au rămas două, iar astăzi (marți n.r.) când și-au făcut bagajele, au pregătit caii de plecare, mi-au dat minunata veste că mai rămân încă o zi…”, spune Dan Dicu.

Miercuri dimineața au plecat de la Bobicești, iar cel care i-a găzduit a fost persoana ce a vorbit cu polițiștii locali pentru a-i însoți de la podul rutier de peste râul Olt până la ieșirea din municipiul Slatina spre Pitești. „Cuplul de călăreți care a plecat din Mongolia și străbat România spre castelul Bran trec astăzi (miercuri n.r.) prin Slatina. Am vorbit cu Poliția Locală și o să turiștii vor fi escortați de la Podul Olt până la ieșire din Slatina spre Pitești”, a adăugat reprezentantul de la Conacul Cailor.

Încântați de popasul făcut la Bobicești au fost și cei doi turiști călăreți. „Călătoria asta ne-a dus în multe locuri și am întâlnit o mulțime de oameni. Totuși, există momente în care oamenii îți taie respirația. Pauza de câteva zile făcute la Daniela Spak și Dan Dicu de la Conacul Cailor nu sunt numai bune pentru a ne odihni corpul, dar ne-a încărcat bateriile și ne-a umplut inimile de iubire”, a spus Luisa Mayr, care împreună cu partenerul său de călătorie, Pete Breidahl, au desfășurat și câteva cursuri de echitația la Epona Horse Land.

La Bobicești s-au întâlnit și cu alți oameni dragi, care au numai cuvinte frumoase de spus despre turiști. „Alături de cei doi aventurieri Pete și Luisa, care au străbătut timp de aproape doi ani glob călare pe cei doi căluți minunați… Mult succes celor doi aventurieri!”, a scris Claudiu pe pagina sa de socializare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți