11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică, val de căldură și disconfort termic în Olt, până vineri

- Advertisement -

Vom avea parte de instabilitate atmosferică, temperaturi extreme, caniculă, val de căldură și disconfort termic până spre sfârșitul acestei săptămâni, meteorologii actualizând avertizările pe care le-au emis cu o zi înainte. Sunt trei coduri galbene, două portocaliu și unul roșu valabile miercuri, dar și în următoarele două zile, iar două dintre ele afectează și județul Olt.  

De miercuri, la ora prânzului, și până în noaptea de miercuri spre joi, la ora 22:00, județul Olt este sub incidența unui cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

„În zonele de munte, în Dobrogea, Moldova, local în Oltenia, Muntenia și Transilvania vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25….40 l/mp”, anunță Administrația Națională de Meteorologie. 

Aceeași sursă mai arată că astfel de fenomene vor fi pe alocuri și în restul țării.

Un cod portocaliu de val de căldură și disconfort termic accentuat va fi în vigoare în zilele de 24 și 25 iunie, zonele afectate fiind Oltenia și cea mai mare parte a Transilvaniei.

„Joi și vineri în sud-vestul și centrul țării, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade în Oltenia și între 35…37 de grade în cea mai mare parte a Transilvaniei. Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20…22 de grade”, transmit meteorologii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți