16.7 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alți peste 300 de elevi din județ au absentat de la proba scrisă de matematică a Evaluării Naționale

- Advertisement -

S-a încheiat și cea de-a doua probă scrisă a Evaluării Naționale, de matematică, iar singura problemă înregistrată la nivelul județului Olt, ca și la probă scrisă de limba și literatura română, a fost absența absolvenților de clasa a VIII-a de la examen. La fel ca și la prima probă a Evaluării Națională, și de data aceasta au fost peste 300 de elevi olteni absenți.

Potrivit datelor remise de Inspectoratul Școlar Județean Olt, au fost prezenți la examen 2.077 de candidați din totalul de 2.414 înscriși, numărul absenților de la examen fiind de 337 – 13,96%.

Niciun absolvent de clasa a VIII-a nu a fost eliminat din cele 72 centre de examen din județ pentru tentativă de fraudă. Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Mateamtică au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00, în toate centrele de examen. „Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe siteul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută”, transmite Inspectoratul Școlar.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți