13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape 280 de lăcașuri de cult au primit sprjin financiar de la bugetul Consiliului Județean

- Advertisement -

1,4 milioane de lei este suma de bani pe care consilieii județeni au aprobat-o joi, în ședință ordinară, după ce aproximativ 280 de biserici, mănăstiri și alte așezăminte de cult din Olt au solicitat fonduri pentru unele lucrări sau activități de asistență socială. Lăcașele de cult au depus cereri de finanțare în acest sens, iar Consiliul Județean a aprobat suma necesară pentru investițiile ce ar urma făcute la nivelul acestora.

Așezământul „Buna Vestire” din comuna Grădinari primește cel mai mare sprijin financiar de la CJ Olt, respectiv 80.000 de lei, pentru ca Episcopia Slatinei și Romanaților, pentru Catedrala Episcopală – 26.300 de lei. Totodată, sume mai mari de bani, respectiv câte 9.000 de lei, primesc Mănăstirea „Sfânta Cruce” din Studina, Mănăstirea Clocociov din Slatina și Mănăstirea Măinești din Balș.

La polul opus, cu cele mai mici sume de bani alocate de Consiliul Județean se numără Parohia Sâmburești – 3.600 de lei, Parohia Vlăngărești din Vulturești și Parohia Furmoasa II din Seaca – câte 3.400 de lei. Forul județean a ales ca pentru majoritatea celorlate lăcașuri de cult oltene să aloce câte 4.700 de lei.

Lista cu sprijinul financiar din bugetul Consiliului Judeţean Olt alocat tuturor unităţilor de cult aparţinând cultelor religioase din judeţ

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți