23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt, sub incidența a două coduri portocalii de vreme capricioasă

- Advertisement -

Meteorologii au emis vineri dimineața alte patru coduri de vreme capricioasă, toate acestea afectând și județul Olt.

Două dintre coduri sunt portocalii. Unul dintre ele este în vigoare pe parcursul întregii zile de vineri, potrivit reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie fenomentele anunțate fiind val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic.

„În Oltenia, Banat, Crișana și în sud-vestul Transilvaniei disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, va fi caniculă, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35…38 de grade”, transmit meteorologii.

Celălalt cod portocaliu este de vijelii puternice, grindină și cantități de apă  importante și va fi valabil din după-amiaza zilei de vineri, ora 14:00, și până sâmbătă dimineață, la ora 06:00.

„În Maramureș, Transilvania, Oltenia, Banat, Crișana, vestul și nordul Munteniei și al Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni.  Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat, îndeosebi în vest, centru și la munte, 70 l/mp”, mai precizează reprezentanții ANM.

Totodată, alte două coduri galbene vor afecta județul până în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Primul este în vigoare doar vineri, iar potrivit meteorologilor valul de căldură și disconfortul termic vor persista în toată țara. Indicele temperatură-umezeală va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă. Al doilea cod galben este valabil de vineri, la ora prânzului, și până sâmbătă noaptea, la ora 23:00. În această perioadă, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va extinde astfel încât în toate regiunile vor fi perioade cu vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți