11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape 400 de alegători din Deveselu, prezenți la urne în primele două ore de la deschiderea secțiilor de votare

- Advertisement -

Sunt alegeri locale parțiale pentru desemnarea primarului în comuna Deveselu, după ce la scrutinul electoral din septembrie 2020 alegătorii l-au votat edil tot pe Ion Aliman, candidatul Partidului Social Democrat, deși acesta cu câteva înainte a murit fiind răpus de virusul ucigaș SARS-CoV-2. Sunt trei secții de votare în localitate, care s-au deschis la ora 07:00 a zilei de duminică, 27 iunie, iar în primele două ore au fost prezenți la urne aproape 400 de votanți.

Mai exact, 378 de alegători și-au exprimat opțiunea de vot până la ora 09:00, prezența la urne fiind astfel de 14,51%.

Potrivit datelor Autorității Electorale Permanente, din totalul de 2.604 pe listele permanente și complementare,364 de votanți au fost de pe listele permanente și complementare, în timp ce votanți pe listele suplimentare a fost de 14. În primele două ore de la deschiderea secțiilor de votare nu a fost solicitată urna mobilă de niciunul dintre votanți. Cea mai mare prezență la urne a fost până la ora 09:00 la secția din satul Comanca – Căminul Cultural, respectiv 15,85%, iar cea mai mică este la secția din satul Deveselu, Casa Armatei – 10,21%. În cea de-a treia secție de votare tot din satul Deveselu, Căminul Cultural, prezența la vot este de 14,28%.   

În cursa pentru alegerile parțiale de la Primăria Deveselu, pentru funcția de primar, au mai intrat șapte candidați: Nicolae Dobre, actual viceprimar și vărul fostului edil – Partidul Social Democrat, Marius Aliman, fiul fostului primar Ion Aliman – Partidul Național Liberal,    Gabriel Branişte – Alianţa pentru Unirea Românilor, Marius Sorin Ana – Partidul Mişcarea Populară, Luminița Cepan – Uniunea Salvaţi România, Constanţa Mirela Motrici – Partidul Neamul Românesc și Dorel Gorcea – independent.

În Deveselu are loc un nou scrutin electoral de alegeri locale pentru primar după ce la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut cetăţenii din comună l-au votat pe candidatul PSD, Ion Aliman, care a decedat înainte cu zece zile de desfăşurarea acestora, fiind infectat cu noul Coronavirus. Totuşi, în localitatea olteană Consiliul Local a desemnat un viceprimar, în persoana lui Nicolae Dobre, care în acest moment îndeplineşte şi atribuţiile de primar.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți