12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Social democratul Nicolae Dobre a câștigat alegerile de la Deveselu cu un procent de 48,68%

- Advertisement -

Reprezentanții Autorității Electorale Permanente au dat publicității rezultatele finale în toate localitățile în care duminică au avut loc alegeri locale parțiale, iar în comuna olteană Deveselu a câștigat detașat Nicolae Dobre, candidatul Partidului Social Democrat, care a obținut 924 dintre voturile valabil exprimate, însemnând un procent de 48,68%.

Potrivit AEP, dintr-un total de 2.903 alegători prevăzuți în liste, 1.928 au fost prezenți la urne în cele trei secții de votare din localitatea Deveselu – Căminul Cultural, sat Deveselu, Căminul Cultural, sat Comanca, și Casa Armatei, sat Deveselu. Prezența la vot a fost de 66,41%. Au fost 1.898 de voturi valabil exprimate și 30 nule.

Câștigătorul alegerilor, Nicolae Dobre, de la PSD este vărul fostului primar Ion Aliman, reales în funcție la sfârșitul lunii septembrie a anului trecut deși cu câteva zile înainte a murit fiind diagnosticat cu noul Coronavirus, iar acest fapt a dus la reorganizarea unui nou scrutin de alegeri. Acesta a fost urmat de principalul său contracandidat, Marius Iulian Aliman de la Partidul Național Liberal, care a obținut 812 (42,78%) dintre voturile valabil exprimate, acesta fiind nepotul noului edil ales și fiul fostului primar Ion Aliman, care în toamna 2020 a candidat la alegerile locale din partea PSD.

Voturile obținute de ceilalți contracandidați arată astfel: Gabriel Braniște de la Alianța pentru Unirea Românilor – 119 (6,26%), independentul Dorel Goncea – 20 (1,05%), Luminița Cepan de la Uniunea Salvaţi România – 12 (0,63%), Marius Sorin Ana de la Partidul Mişcarea Populară – opt (0,42%) și Constanţa Mirela Motrici de la Partidul Neamul Românesc – trei (0,15%).

Actualul edil a fost din septembrie și până la această dată viceprimar al comunei Deveselu, în urma alegerii acestuia de către membrii Consiliului Local, Nicolae Dobre îndeplinind în tot acest timp și atribuțiile de primar.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți