10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ministrul Transporturilor anunță depunerea a 12 oferte pentru reabilitarea tronsonului 2 al DN 6 – E 70, între Mihăești și Caracal

- Advertisement -

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor și Infrastructurii anunță că, după mai bine de un deceniu de întârzieri, reabilitarea tronsonului 2 al Drumului Național (DN) 6 – European (E) 70 Alexandria – Craiova, între Mihăești și Caracal, avansează în sfârșit. Licitația pentru acest proiect a fost relansată în luna martie 2021, iar marți s-au depus nu mai puțin de 12 oferte în cadrul procedurii.

„În afară de repararea covorului asfaltic pe cei 48 de kilometri ai lotului care se află pe raza județului Olt, modernizarea acestui drum presupune și reabilitarea a nouă poduri, inclusiv reparații capitale la podul peste râul Olt de la Stoenești”, a transmis Drulă.

Proiectul valorează aproximativ 300 de milioane de lei, conform estimărilor, și va fi finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Execuția lucrărilor va dura cel mult un an și jumătate, conform cerințelor Companiei de Drumuri.

„În paralel, pentru sudul și sud-estul țării avansăm și cu proiectele pentru alte drumuri de mare viteză care vor oferi o alternativă la circulația pe drumurile naționale și, implicit, degrevarea acestora de trafic: Craiova – Lugoj: am lansat la începutul lunii licitația pentru proiectare; Craiova – Târgu Jiu: contractul pentru proiectarea la cheie a fost semnat în martie 2021; Craiova – Pitești: tronsonul dintre Slatina și Balș va fi dat în folosință anul acesta; București – Alexandria: licitație lansată luna trecută pentru proiectare”, a adăugat ministrul Transporturilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți