14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape 300 de absolvenți de clasa a VIII-a din Olt au depus contestații în urma aflării primelor rezultate de la Evaluarea Națională

- Advertisement -

Marți au fost afișate primele rezultate ale examenului de Evaluare Națională, iar în județul Olt sunt aproximativ 300 de elevi nemulțumiți de notele pe care le-au obținut fie la limba și literatura română, fie la matematică. Concret, sunt 297 de absolvenți de clasa a VIII-a care au depus contestații, iar în urma soluționării lor aceștia vor afla dacă au obținut un punctaj mai mare sau poate mai mic la una dintre aceste materii.

Sunt 188 de elevi olteni care au depus contestații la română și 109 la matematică. Aceștia au depus contestații atât marți, după afișarea rezultatelor parțiale, dar și miercuri până la ora prânzului, lucrările acestora urmând a fi recorectate până duminică, 4 iulie, când se afișează rezultatele finale ale Evaluării Naționale.

Potrivit Ministerului Educației, absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, din perioada 5 – 12 iulie. Dacă aceștia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, probele desfășurate în perioada 22 – 25 iunie 2021 le sunt recunoscute.

Mirela Paraschiv, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Olt, a declarat că până miercuri niciun elev de clasa a VIII-a din județ nu s-a înscris la această etapă specială, însă înscrierile continuă până pe 4 iulie.

În Olt, au fost 2.414 absolvenți de gimnaziu înscriși la examenul de Evaluare Națională, din care 2.083 au fost prezenți la proba scrisă de limba și literatura română și 2.077 la matematică, numărul celor cu medii fiind de 2.074. La română au fost 317 elevi cu note sub 5, 1.755 cu note peste 5 și 12 cu note de zece, procentul de promovabilitate fiind de 84,78%, iar la matematică 731 au avut note sub 5, 1.318 peste 5 și 29 note de 10, promovabilitatea fiind de 64,82%. În privința mediilor, au fost 530 de absolvenți de clasa a VIII-a cu media sub 5, 1.539 cu peste 5 și cinci cu media 10, procentul de promovabilitate fiind de 74,44%. Dintre elevii cu nota 10 la ambele probe scrise ale examenului de Evaluare Națională, trei sunt de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din munciipiul Slatina, unul de la Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă” Slatina și unul de la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina.  

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți