10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Patru licee oltene cu promovabilitate zero la examenul maturității

- Advertisement -

Ca în fiecare an există unități de învățământ liceal din județul Olt cu promovabilitate crescută la Bacalaureat, însă ca întotdeauna sunt și licee unde niciunul dintre candidații înscriși fie nu s-au prezentat la examenul maturității, fie nu au fost respinși și astfel promovabilitatea a fost zero. În 2021, la sesiunea iunie – iulie a examenului național de Bacalaureat, sunt patru licee oltene în care nu au fost liceeni care să fi promovat.

Cele patru unități de învățământ liceal, potrivit site-ului bacalaureat.edu.ro, sunt Liceul Tehnologic „Constantin Filipescu” Caracal, Liceul Tehnologic „Ion Popescu-Cilieni” Cilieni, Liceul Tehnologic Crâmpoia și Liceul Tehnologic Drăgănești Olt.

La sesiunea de vară a BAC-ului au fost 1.512 absolvenți de liceu care au obținut media generală 6 și astfel au promovat și examenul maturității, iar doi dintre ei au avut media 10, unul fiind de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, iar celălalt de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Scornicești.

Per total, rata de promovabilitate în județ a fost de 64,12%, mai mare cu aproape șase procente față de rezultatele din 2020. Au fost și doi elevi care au fost eliminați din BAC, ambii susținând probele la Liceul Tehnologic „Danubius” din orașul Corabia și fiind prinși cu telefoane mobile asupra lor. Primul la proba de limba și literatura română, iar al doilea la proba la alegere a profilului și specializării. Acum, aceștia nu se vor mai putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului maturității.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți