14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Peste zece polițiști din Olt, misiuni în stațiunile de pe litoralul românesc până în septembrie

- Advertisement -

A venit luna iulie, iar Poliția Română a decis ca și anul acesta să delege din teritoriu câte 200 de oameni ai legii, în două serii, în zona stațiunilor de la Marea Neagră, care să acționeze față de dispozitivul curent pentru ca turiștii să-și petreacă vacanța în siguranță. Și din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt vor fi detașați peste zece polițiști, aceștia urmând a preveni în Sezonul Estival 2021, alături de colegii constănțeni, faptele antisociale, dar vor acționa și pentru a menține ordinea și liniștea publică.

Potrivit lui Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, vor fi 12 polițiști olteni, atât de la Serviciul de Ordine Publică, cât și de la Serviciul Rutier, care până pe 6 septembrie, în două serii, vor lua parte la misiuni pe litoralul românesc.  

„În perioada 1 iulie – 6 septembrie, pe lângă dispozitivul de siguranță publică asigurat de structurile teritoriale din județul Constanța, acționează polițiști din țară, de la formațiunile de ordine publică, rutieră, investigații criminale și criminalistică, pentru a acorda sprijin colegilor constănțeni. În weekend-uri, vor fi detașați și alți polițiști de la Serviciul Independent Rutier pentru Misiuni Speciale și de la Direcția Rutieră. Pe durata întregului sezon estival, polițiștii acționează pentru combaterea infracționalității stradale, traficului și consumului de droguri, prostituției și proxenetismului. În plus, polițiștii monitorizează permanent stările conflictuale și persoanele cunoscute cu un comportament social agresiv, pentru a preveni orice acte de violență”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Română.

Pentru petrecerea unui sezon estival în siguranță, polițiștii cu câteva recomandări pentru turiști:

– Indiferent unde vă petreceți vacanța, fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu vă expuneţi bunurile de valoare deoarece, printre amabili şi binevoitori, puteţi întâlni şi persoane rău intenționate!

– Când mergeți la plaja, luaţi cu dumneavoastră sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăţi curente!

– Când parcați autoturismul, nu lăsaţi în interior genţi sau sacoşe, chiar dacă nu conţin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenţia infractorilor!

– Nu lăsaţi copiii să se joace nesupravegheați, mai ales în zonele aglomerate!

– Spuneți-le copiilor că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră! Nu uitați: polițiștii sunt prietenii copiilor! Învățați-i să apeleze la polițiști ori de câte ori au nevoie de sprijin!

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți