8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Distincții pentru trei pompieri care au intervenit la două accidente grave produse în Olt

- Advertisement -

Trei pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost salvatori și în timpul lor liber. Aceștia au acționat la accidentele rutiere cu urmări grave care s-au produs în zilele de 11 și 12 iunie în comuna Brâncoveni și pe Drumul Național 54 A, la ieșirea din orașul Corabia, iar pentru modul în care s-au implicat în acordarea primului ajutor răniților au fost recompensați. Recompensa nu a fost una materială, ci una prin care sunt mândri că au putut salva viețile mai multor oameni care acum pot să-i strângă în brațe pe cei dragi.  

Chiar dacă erau în afara programului de lucru, salvatorii au avut spirit civic și au intervenit cu promptitudine pentru a acorda îngrijiri medicale victimelor.

La evenimentul din Corabia primii ajunși au fost plutonier adjutant șef Lucian Catinel Nica și plutonier adjutant șef Stelian Corin Andrei. „Cei doi colegi ieșiseră din tură și se deplasau spre localitățile de domiciliu. Aceștia au acționat așa cum o fac de fiecare dată, rapid și profesionist, până la sosirea echipajelor de la Garda Vișina”, transmit reprezentanții ISU Olt.

Plutonierul major Eugen Tatomir, pompier în cadrul Gărzii Osica de Sus, este cel care a sprijinit echipele de intervenție pentru timpul misiunii din comuna Brâncoveni, sat Ociogi.

Toți cei trei colegi ai salvatorilor olteni au primit joi diplome de merit din partea comenzii ISU Olt, în fruntea căreia se află colonelul Adrian Tănase, inspectorul șef al inspectoratului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți