19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Senatorul PSD de Olt Siminica Mirea, coinițiator al unui proiect legislativ privind sprijinirea familiilor cu copii

- Advertisement -

Partidul Social Democrat a pregătit un proiect de lege pentru sprijinirea familiilor cu copii, prin care alocațiile ar urma să fie mărite, să crească deducerile acordate salariaților care au copii, dar și acordarea unor tichete sociale pentru preșcolari. Printre coinițiatorii acestui proiect legislativ se numără și senatorii social democrați din Olt, Siminica Mirea și Paul Stănescu.

Referitor la acest proiect de lege, senatorul PSD de Olt a făcut și o scurtă declarație politică: „Un prim pas dintr-un program menit să determine creșterea semnificativă a natalității. Așadar, în acest demers extrem de benefic și vital pentru români, Partidul Social Democrat s-a consultat cu organisme internaționale și cu cele mai reprezentative organizații din domeniu ale societății civile. Anul trecut, România a înregistrat cea mai redusă rata privind natalitatea din ultimii 100, iar cum depopularea este in plină expansiune, există riscul ca populația țării să scadă până la 15 milioane de locuitori în 2050. A venit momentul pentru un veritabil Pact Național pentru Redresare Demografică. Tocmai de aceea, principalele prevederi ale proiectului PSD, pune accent pe creșterea alocației pentru copii, creșterea deducerilor acordate salariaților care au copii și introducerea unui stimulent educațional pentru copiii din familiile defavorizate”, a spus parlamentarul oltean Siminica Mirea.

Ce prevede cu exactitate proiectul legislativ al PSD privind sprijinirea familiilor cu copii:

Acordarea de urgență a alocației de stat pentru copii la nivelul prevăzut de Ordonanța de urgență 9 din anul 2019, respectiv 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani.

Creșterea deducerilor acordate salariaților care au copii îndeosebi pentru lucrătorii cu salarii mici și medii, de până la 5.000 de lei net. Prin această măsură se asigură creșteri de salarii nete pentru 85% din salariați. Măsura reduce inechitățile salariale și riscul de sărăcie în rândul familiilor cu mulți copii.

Acordarea de tichete sociale pentru stimularea participării copiilor cu vârsta de până la 6 ani la învățământul preșcolar, public și privat, în creșe și grădinițe. Se propune acordarea unui stimulent educațional sub formă de tichete sociale în valoare de 1.000 de lei pe lună pentru copiii cu vârsta curpinsă între 0 și 3 ani și de 1.500 de lei pe lună pentru copiii cu vârsta între 3 și 6 ani.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți