14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Olt. Activitatea mai multor centre de vaccinare împotriva noului Coronavirus se suspendă temporar

- Advertisement -

Reprezentanții Prefecturii Olt anunță că vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 continuă în județ, însă din cauza temperaturilor extrem de ridicate din ultima perioadă s-a decis ca activitatea mai multor centre de vaccinare să fie suspendată temporar. În cazul Centrului de vaccinare Drive Through din Parcul Tineretului Slatina.

„Până în acest moment, în judeţul nostru au fost administrate 140.662 doze de vaccin, din care 74.917 doze la prima administrare şi 65.745 doze de rapel. În ultimele 24 ore s-au vaccinat peste 230 persoane. Având în vedere evoluţia campaniei de vaccinare la nivelul judeţului nostru din ultimele săptămâni, Nucleul Judeţean de Coordonare a Activităţii de Vaccinare a evaluat activitatea centelor de vaccinare fiind adoptate următoarele măsuri menite să eficientizeze acest proces”, a declarat Florin Homorean, prefect de Olt:

Măsurile luate de autoritățile oltene pentru perioada următoare, mai ales că se anunță zile caniculare, sunt: suspendarea temporară a activităţii Centrului de vaccinare 3 Slatina (fostul Colegiu Naţional Agricol „Carol I”) – personalul sanitar şi registratorii din acest centru se alocă Centrului de vaccinare Drive Through din Slatina; suspendarea temporară a activităţii a două fluxuri de vaccinare de la Centrul de vaccinare 2 Slatina (Colegiul Naţional Agricol „Carol I”), suspendarea temporară a activităţii a trei fluxuri de vaccinare de la Centrul de vaccinare Caracal (Clădire Administrativă Parc), suspendarea temporară a activităţii a câte un flux de vaccinare din centrele de vaccinare din Balş, Corabia, Drăgăneşti Olt şi Scorniceşti, revizuirea programului de funcţionare al Centrului de vaccinare Drive Through din Slatina, Parcul Tineretului. Acest centru va fi deschis zilnic, în intervalele orare 08:00 – 12:00 şi 18:00 – 22:00. Personalul din fluxurile de vaccinare suspendate temporar va fi utilizat pentru constituirea unor echipe mobile de vaccinare.

Însă, săptămâna viitoare continuă campania „Oraşul vaccinează satul” astfel: comuna Nicolae Titulescu (sala de festivităţi a școlii generale din localitate) – miercuri, 14 iulie 2021, ora 10:00; comuna Călui (Cămin Cultural) – miercuri, 14 iulie 2021, ora 10:00 și comuna Pârşcoveni (sala de şedinţă a Primăriei) – miercuri, 14 iulie 2021, ora 10:00.

„Încurajez cetăţenii din aceste localităţi, pe cei din localităţile limitrofe şi pe cei aflaţi în tranzit să facă o pauză din activitatea lor zilnică şi să acorde 30 de minute din timpul lor pentru vaccinare. Veţi câştiga, în schimb, protejarea sănătăţii şi o libertate mai mare de mişcare. Haideţi, se poate! Împreună învingem pandemia!”, a adăugat prefectul Florin Homorean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți