14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Președintele liberalilor Ludovic Orban, prezent la alegerile PNL Olt. Liviu Voiculescu, reales președinte

- Advertisement -

Una dintre sălile de festivăți ale restaurantului PSG din Slatina a fost locația de desfășurare a alegerilor pentru desemnarea președintelui filialei județene Olt a Partidului Național Liberal. Liviu Voiculescu, președintele liberalilor olteni încă de acum mai bine de trei ani a fost singurul candidat la aceeași funcție, la alegeri fiind prezenți un număr de aproximativ 330 de delegați din județ.

Senatorul Voiculescu a fost reales președinte al PNL Olt cu 323 de voturi valabil exprimate, iar printre cei care au venit să-l susțină s-au numărat Ludovic Orban, președintele PNL și președintele Camerei Deputaților, europarlamentarul Cristian Gușoi, Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii și Protecției Sociale, senatorul Virgil Guran, liderul senatorilor liberali și președinte PNL Dâmbovița, Dan Vâlceleanu, președinte PNL Gorj, și deputatul PNL de Olt Gigel Știrbu, vicepreședinte regional regiunea Sud – Vest Oltenia al PNL, cel care și-a anunțat și canidatura pentru aceeași funcție la congresul PNL care va avea loc pe 25 septembrie 2021. Totodată, printre cei prezenți s-a aflat și prefectul de Olt Florin Homorean.

Cu toții au adresat câteva alocuțiuni, una dintre cele mai importante fiind cea a lui Ludovic Orban, președintele PNL care candidează pentru aceeași funcție și la congresul formațiunii politice din septembrie.

„Nu cred că există filială judeţeană în care eu să fi fost de mai multe ori decât am fost în Olt.  Poate şi provocarea de a ne bate cu un PSD care a fost între primele trei locuri în clasamentul PSD. De multe ori îmi vine să îi invit pe colegii mei din anumite filiale din Ardeal care îşi fac campanie prin adunări publice, de regulă o adunare, două, publică pe campanie, să vină să facă campanie în judeţul Olt. Să vadă de câte ori trebuie să treci pe la poarta unui om ca să fii cât de cât convins că te votează şi chiar atunci când eşti convins că te votează nu ştii ce se întâmplă în noaptea de dinaintea alegerilor şi te trezeşti că de unde eşti sigur că câştigi nişte alegeri, le pierzi în ultimul moment. Aş vrea să-i văd cum ar rezista presiunii, terorii permanente pe care au avut-o baronii PSD, nu numai în Olt, în general în judeţele din Oltenia şi din sudul României. Pentru a câştiga un vot în Olt, în Dolj, în Gorj, în judeţele din sud, trebuie să munceşti de trei ori, de cinci ori, poate de şapte ori mai mult decât ca să câştigi un vot în filialele din Ardeal. Din cauza asta pentru mine este fundamental să ridicăm Oltenia, să ridicăm sudul, să ridicăm Moldova, pentru că numai astfel PNL poate să aibă garanţia că va câştiga toate alegerile din 2024. Vin în Olt cred că din 1993, am fost în zeci, sute de campanii. Cred că am fost în mai mult de două treimi din localităţile judeţului. Din această cauză eu vă transmit un mesaj simplu: Vă cer sprijinul şi susţinerea la Congresul din 25 septembrie, ca şi dumneavoastră să puteţi conta pe sprijinul şi susţinerea preşedintelui PNL şi a echipei PNL în următoarii patru ani”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul liberalilor, despre candidatura sa la un nou mandat de președinte

Ludovic Orban, președintele PNL, care candidează la aceeași funcție și pe 25 septembrie, când are loc Congresul liberalilor, a spus câteva cuvinte și despre acest aspect și modul în care se desfășoară campania în care îl are drept contracandidat pe premierul Florin Cîțu.

„Am încercat încă de la începutul acestei campanii, în care m-am trezit cu un competitor la care nu m-am aşteptat. Am evitat pe cât a fost posibil să răspund  la orice fel atac din partea colegilor mei şi să evit să dau vreo declaraţie în care să creez un prejudiciu de imagine PNL. Aşa voi fi şi de acum înainte, iar dacă este cineva care să garanteze unitatea PNL, acela sunt eu. Pentru mine nu există delict de opinie. Pentru mine membrii PNL trebuie apreciaţi, respectaţi, susţinuţi, în funcţie de munca lor, de rezultatele pe care le au, în funcţie de calitatea lor umană, de caracterul lor şi în funcţie de ceea ce dau bun atât pentru partid, cât şi pentru comunităţile locale şi pentru România. Eu am dat un exemplu la congresul trecut în care eu nu am eliminat colegi care l-au susţinut pe contracandidatul meu de atunci, Cristian Buşoi. (…) La fel se va întâmpla şi după 25 septembrie. Pentru mine, cei care îl susţin pe Florin Cîţu, (…) nimeni nu va avea de suferit de pe urma faptului că l-a susţinut pe Florin Cîţu după ce voi câştiga alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL. Dar, cu o singură condiţie: să nu facă rău colegilor lor de partid care mă sprijină în această competiţie electorală. Asta este condiţia şi vă puteţi da seama de ce spun acest lucru. Nu cred că este normal ca membri ai PNL să fie daţi afară din funcţii, sigur, ne-am obişnuit să se întâmple lucrul ăsta când la putere este PSD , dar nu este normal să avem colegi în PNL care să fie daţi afară doar pentru că susţin candidatura mea. Acest lucru nu este normal şi atrag atenţia că trebuie să înceteze orice fel de utilizare a pârghiilor de putere guvernamentale administrative pentru a reprima colegi care îmi susţin candidatura. Pentru mine, PNL a fost casa mea. Am dat PNL colegilor mei de partid şi, în general, românilor, tot ce am avut mai bun. Ce vă garantez? Că după 25 septembrie PNL va fi şi mai puternic, şi mai aproape de oameni. Va asigura o guvernare şi mai bună pentru români şi pregătim PNL pentru un an 2024 în care să câtigăm toate alegerile”, a adăugat Orban.

Președintele reales al PNL Olt a avut emoții în momentul în care a avut de adresat câteva cuvinte delegaților liberali olteni: „Sunt oameni de la care am învățat multe chiar și atunci când eram certați. Au fost sfaturi și lucruri pe care le-am învățat și le-am reținut de la domnul deputat Gigel Știrbu și de la Marian Vasile și de la alți colegi, care, într-un moment sau altul, au avut altă opinie față de a mea. Acesta este PNL, aceasta este filiala Olt a PNL, înainte de toate ținem unii la alții și chiar în momente grele putem să trecem peste orice, să fim uniți, pentru că interesul nostru este comun. Facem politică liberală într-o zonă roșie și așa cum spune și președintele Orban, este extrem de greu. Așa cum am fost până acum, sincer, loial, un bun coleg, așa voi rămâne și în următorii patru ani”.

După aflarea veștii că Liviu Voiculescu a fost din nou ales președintele al filialei Olt a PNL, președintele partidului Ludovic Orban i-a adresat acestuia sincere felicitări. „Salut victoria din organizația PNL Olt și îl felicit pe Liviu Voiculescu pentru votul de încredere primit”, a postat Orban pe pagina sa personală de Facebook.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți