10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Marius Oprescu, președintele CJ Olt: „Avem un proiect pe fonduri europene pentru dotarea Spitalului Slatina de 37 milioane de lei”

- Advertisement -

Aleșii județului s-au întrunit luni într-o ședință extraordinară desfășurată în sala de ședințe a Consiliului Județean Olt, în cadrul căreia au avut de aprobat proiectul de hotărâre „Îmbunătățirea capacității de gestionare a COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Slatina” și a cheltuielilor legate de proiect. Valoarea proiectului se ridică la puțin peste 37 milioane de lei, finanțat cu fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, spune Marius Oprescu, președintele forului județean.

Reprezentantul celei mai importante instituții administrative din județul Olt a mai spus că momentan proiectul a fost depus la București, urmând a vedea care este eligibilitatea sa și mai apoi achiziționarea de aparatură medicală și mobilier medical de ultimă generație.

„Avem un proiect pe fonduri europene pentru dotarea Spitalului Slatina. a existat o măsură pe POIM în care pentru combaterea COVID se puteau depune proiecte. Este un proiect de 37 de milioane lei, prin care încercăm să dotăm spitalul cu aparatură medicală și mobilier medical. Noi am depus proiectul la București, urmează să vedem eligibilitatea lui și mai apoi să achiziționăm. Trebuie să treacă printr-un întreg cirucit, nu se iau direct. Doar Guvenrul face încredințări directe pe starea de alertă, nu noi. Noi facem procedura standard, așa cum s-a făcut de fiecare dată. Licitații și tot ce urmează după aprobarea proiectului, acesta este un prim pas. Întâi trece acest proiect prin CJ, urmând ca apoi să-și urmeze calea”, a declarat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți