14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii rutieri au lăsat fără permis aproape 50 de șoferi, în urma abaterilor pe care le-au comis în trafic

- Advertisement -

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au aflat la datorie și în acest sfârșit de săptămână pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Abaterilor constatate în trafic, și nu numai, nu au întârziat să apară, fiind aplicate peste 630 de amenzi, în cuantum de aproximativ 180.000 de lei. Totodată, aproape 50 de conducători auto au rămas fără permis.

„În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 636 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 178.025 lei. Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 49 de permise de conducere, fiind retrase şi zece certificate de înmatriculare”, declartă Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ.

De asemenea, polițiștii au constatat 13 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cinci fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, șapte pentru conducere fără permis şi o infracțiune pentru alte abateri.

Dosare penale pe numele unor conducători auto

Pentru că au încălcat legislația rutieră, doi șoferi s-au ales cu dosare penale. Unul nu avea permis de conducere, iar celălalt era într-o stare avansată de ebrietate.

În orașul Corabia a fost depistat un bărbat de 28 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, fără a deţine permis de conducere. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul i-ar fi fost încredințat de un corăbian de 37 de ani.

Pe numele bărbatului de 28 de ani s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere, iar pe numele bărbatului de 37 de ani, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințarea unui vehicul unei persoane pentru care legea prevede obligativitatea deținerii unui permis de conducere.

Și în comuna Izbiceni a fost găsit un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,64 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Totodată, acesta a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge.       

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți