6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primăria Slatina reia organizarea festivalurilor. „Fun & Be Safe Street Food” și „Oltenii și Restu’ Lumii”, programate în toamnă

- Advertisement -

Pandemia de Coronavirus a amânat de un an și ceva aproape majoritatea evenimentelor desfășurate în Slatina, iată că măsurile s-au mai relaxat iar municipalitatea a decis să reia o parte dintre acestea. Marți este ziua în care aleșii slătineni, în cadrul ședinței de Consiliu Local, ar urma să aprobe proiectul de hotărâre care modifică programul activităților culturale și sportive din orașul de pe malul râului Olt. Din toamnă ar urma să aibă loc și primele evenimente de amploare, iar primul dintre ele este un festival street-food.   

Aleea Eroilor din Parcul Tineretului va fi la începutul toamnei locația de desfășurare a celei de-a doua ediție a Festivalului Street-Food.

Organizat chiar în vecinătatea centrului de vaccinare împotriva COVID-19, de tip Drive-Trough, festivalul din acest an va purta denumirea „Fun & Be Safe Street Food”. Prin acest eveniment, autoritățile locale slătinene ar dori să-i încurajeze pe slătineni, și nu doar pe ei, să se vaccineze anti Coronavirus. Doar așa am putea reveni la o viață normală, așa cum era înainte de pandemie.

Un prim festival street-food a avut loc la sfârșitul lunii august a anului 2019, când a fost inaugurat și Parcul Tineretului. 149.000 de lei este bugetul alocat pentru acest eveniment.

Potrivit calendarului programelor şi manifestărilor sportive şi culturale al Primăriei Slatina, tot în toamnă va fi organizată și cea de a XXVI-a ediție a Festivalului de Umor „Oltenii și Restu’ Lumii”, suma alocată pentru organizarea evenimentului fiind de 80.000 de lei.

Municipalitatea slătineană va mai susține și activitățile care sunt destinate copiilor, iar printre acestea se numără „Primul meu ghiozdan”, „Povestea lui Moș Nicolae” și „Desaga lui Moș Crăciun”.

În cazul în care contextul epidemiologic va permite acest lucru, la sfârșitul anului ar mai urma să fie organizate și evenimentele „Târgul de Crăciun” și „Revelionul 2022”. Toate manifestările se vor desfășura, bineînțeles, cu respectarea normelor sanitare şi de protecţie împotriva COVID-19, aflate în vigoare la data în care vor avea loc.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți