17.3 C
Slatina
marți,7 mai,2024

Ultimele Articole

Meteorologii au actualizat codul galben de caniculă și disconfort ridicat pentru județul Olt

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat miercuri codul galben de val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă, acesta fiind în vigoare în cursul acestei zile, dar și pe parcursul zilei de joi, 15 iulie. Atenționarea meteorologilor este valabilă în mai multe zone ale țării, inclusiv în județul Olt.    

„Valul de căldură va persista, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a țării”, transmite ANM.

Meteorologii mai anunță că începând din după-amiaza zilei de joi, în jumătatea de vest a țării instabilitatea atmosferică se va accentua.

Totodată, miercuri este cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat valabil în județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin.

„Vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat, iar temperaturile maxime vor fi de 36 – 39 de grade Celsius, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22 – 20 de grade”, mai spun meteorologii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți