6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

MApN: Ziua Forţelor Aeriene – fără survolul aeronavelor. La Arcul de Triumf – doar avioane de transport

- Advertisement -

Festivităţile organizate de Ziua Forţelor Aeriene se vor desfăşura fără survolul aeronavelor militare, iar la cele de la Arcul de Triumf, desfăşurate cu ocazia încheierii misiunii în Afganistan, vor participa doar aeronave de transport de tip C-130 Hercules şi C 27J Spartan, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Sursa citată precizează că aeronavele de transport care vor survola Arcul de Triumf vor fi cele care au executat misiuni în Afganistan.

Potrivit MApN, în urma incidentului produs în Bucureşti, unde un elicopter al Armatei SUA, de tip UH-60 Black Hawk, a aterizat forţat în zona Aviatorilor, au fost anulate zborurile de antrenament planificate deasupra Capitalei, în vederea participării aeronavelor militare româneşti şi americane la festivităţile organizate pe 20 iulie, la Monumentul Eroilor Aerului, cu ocazia Zilei Forţelor Aeriene, respectiv 21 iulie, la Arcul de Triumf, cu prilejul încheierii misiunii Armatei României în Afganistan.

Incidentul este cercetat de o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Forţelor Aeriene Române şi ai Ambasadei SUA la Bucureşti, iar investigaţiile judiciare sunt coordonate de Parchetul Militar Bucureşti.

Un elicopter aparţinând forţelor americane a aterizat forţat joi, în Piaţa Charles de Gaulle din Capitală, fără a se înregistra victime.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți