14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Încă două zile caniculare în județul Olt

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat vineri dimineața atenționările meteorologice, până sâmbătă în majoritatea regiunilor țării fiind în vigoare trei coduri. Județul Olt se află sub incidența unuia dintre acestea, fiind vorba despre un cod galben de val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă.

Noua avertizare a meteorologilor va fi în vigoare atât pe parcursul zilei de 16 iulie, cât și sâmbătă, 17 iulie.

„În sudul și estul țării, valul de căldură va persista și local va fi caniculă, iar disconfortul termic se va menține accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în regiunile extracarpatice”, transmite AnM.

Sursa citată mai arată că în regiunile sudice, din care face parte și județul Olt, și estice vremea se va menține caniculară și în următoarele zile.

Totodată, alte două coduri, unul galben și unul portocaliu de instabilitate atmosferică, temporar sau deosebit de accentuată, au intrat în vigoare vineri dimineața și expiră sâmbătă dimineață. Niciunul dintre acestea nu va afecta și județul Olt, însă se vor afla sub incidența acestora zone precum Banat, Crișana, Maramureș, local Transilvania și vestul Olteniei. 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți