17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Căldură, dar și instabilitate atmosferică accentuată în Olt, până marți dimineața

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat luni dimineața avertizările și atenționările meteorologice, iar județul Olt se află sub incidența a două dintre acestea care sunt în vigoare atât pe parcursul zilei de luni, cât și în dimineața zilei de marți. Este vorba de coduri galbene, unul de val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă, iar celălalt de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură va persista luni în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

„În aceste regiuni disconfortul termic se va menține accentuat, iar pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, transmite ANM.

Sursa citată mai arată că în sud-estul țării disconfortul termic se va menține ridicat și pe parcursul zilei de marți, 20 iulie.

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată a intrat în vigoare luni dimineață, la ora 10:00, și este în vigoare 24 de ore, adică până marți, la ora 10:00.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp”, mai precizează meteorologii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți