14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Șeful învățământului oltean: „Nu știm cum vor fi cursurile din toamnă. Sper să nu existe obligativitatea vaccinării copiilor”

- Advertisement -

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Olt nu au putut da detalii prea multe despre cum ar urma să se desfășoară cursurile în anul școlar 2021 – 2022, care începe în septembrie, având în vedere și faptul că autoritățile de la Centru fac referire mai mereu la valul patru al pandemiei COVID-19 care s-ar instala de la sfârșitul verii și în România. Totodată, aceștia speră ca din toamnă să nu existe obligativitatea vaccinării copiilor împotriva virusului ucigaș SARS-CoV-2.

În cadrul conferinței de presă susținută la sediul instituției din subordinea Ministerului Educației, Victor Iacobescu, șeful ISJ Olt, a declarat că vrea ca din toamnă preșcolarii și elevii să se întoarcă în bănci, dar este sigur că vor fi din nou persoane care se vor infecta cu noul Coronavirus și nu este convins dacă se va și concretiza ceea ce își dorește.

„Nu avem nimic oficial despre cum vor fi cursurile din toamnă, se tot vorbește că va veni valul patru. Ținând cont de ceea se întâmplă în țările unde există turism accelerat, din păcate, este posibil să asistăm și în țară la alte cazuri de îmbolnăvire. Sper ca din toamnă elevii să fie prezenți în bănci”, a precizar șeful învățământului oltean.

Jurnaliștii prezenți la conferință au ținut să-l întrebe pe profesorul Iacobescu dacă va exista obligativitatea vaccinării anti COVID-19, iar acesta a spus că trebuie să fie prudență mai mare, ținânt cont că este vorba despre copii: „Eu sper să nu existe obligativitatea vaccinării copiilor, așa cum s-a spus până acum vaccinarea nu este obligatorie, mai ales că atunci când vine vorba de copii eu cred că trebuie să fie prudență mai mare, astfel încât să se observe reacțiile adverse”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți