3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 170 de candidați absenți și retrași din diverse motive la examenul de Titularizare desfășurat în Olt. O lucrare a fost anulată

- Advertisement -

Porba scrisă a examenului național de Titularizare s-a desfășurat miercuri în cele două centre din județul Olt, respectiv Liceul Tehnologic Metalurgic Slatina și Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina. Nu au fost semnalate probleme majore, doar faptul că peste 170 din totalul de aproape 570 de candidați înscriși au absentat și s-au retras din diverse motive. Totodată, a existat și o lucrare anulată.

În total, au fost 568 de cadre didactice care s-au înscris pentru a susține Titularizarea la 39 de discipline.

O concurență acerbă a fost la educatori și învățători, respectiv 169 și 69 candidați, urmați de cei la limba română – 52, limba engleză și educație fizică și sport – câte 36, matematică – 27 sau istorie – 24.

Dintre profesorii înscriși, 127 au absentat de la proba scrisă a examenului național, 44 s-au retras din motive personale, două s-au retras din motive medicale, iar o lucrare a unui candidat care a susținut proba la disciplina arte vizuale a fost anulată.

Niciun dascăl nu a fost eliminat din examen și au fost trimise la corectare 394 de lucrări.

În data de 27 iulie se vor afișa primele rezultate, în aceeași zi, dar și pe 28 iulie, la Inspectoratul Școlar Județean Olt se vor depune contestațiile de candidații nemulțumiți de note. Acestea se vor soluționa în perioada 29 iulie – 2 august, pe 3 august fiind afișate și rezultatele finale,

Din data de 4 august va începe repartizarea cadrelor didactice pe posturile titularizabile – 24 la număr în județul Olt și fracții de catedră – 474.  

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți