15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

AJOFM Olt organizează trei cursuri de formare profesională gratuite pentru 42 de șomeri, în august

- Advertisement -

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt și-a propus ca în luna august să organizeze trei programe de formare profesionale în meserii precum contabil, lucrător în comerț și femeie de serviciu. Cursurile se adresează unui număr de 42 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenției de Șomaj Olt, Elena Iordache, serviciile de formare profesională sunt gratuite pentru șomerii indemnizați și neindemnizați înregistrați în evidențele instituției, iar persoanele care realizează venituri pot urma aceste programe suportând contravaloarea lor.

Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa Compartimentului Formare Profesională din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, cu sediul pe strada Dinu Lipatti, nr. 48, telefon 0249.413.099.

49 de persoane încadrate în muncă în prima jumătate a anului

Datele AJOFM Olt arată că în prima jumătate a anului 2021 au fost 237 de persoane care au luat parte la cursurile organizate prin intermediul agenției, dar și a Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților Dolj. În urma absolvirii acestora au fost și 49 de persoane care au reușit să se încadreze în muncă în perioada 1 ianuarie – 30 iunie.

Principalele meserii sau ocupații, în funcție de numărul de participanți pentru care s-au desfășurat programele de formare profesionale gratuite pentru șomeri sunt electrician întreținere și reparații, frizer, operator introducere, validare și procesare date, îngrijitor copii, contabil, inspector securitate și sănătate în muncă, infirmieră, barman, manichiurist-pedichiurist, îngrijitor spații verzi, femeie de serviciu și inspector resurse umane.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți