11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Mariana Ionescu Căpitănescu și Nicolae Datcu, invitații speciali ai sărbătorii „Firul de aur din lada cu zestre străbună” de la Poboru

- Advertisement -

Poboranii se pregătesc de marea sărbătoare a localității, „Firul de aur di lada cu zestre străbună”, care anul acesta, după ce în 2020 nu a fost organizată din cauza pandemiei COVID-19, este reluată de Primăria și Consiliul Local Poboru, în fruntea cărora este primarul Iulian Bărăscu. Evenimentul cultural este programat a avea loc duminica viitoare, pe 1 august, iar autoritățile locale promit o a XX-a ediție a sărbătorii câmpenești cu invitați de seamă, cap de afiș fiind îndrăgiții interpreți de muzică populară Mariana Ionescu Căpitănescu și Nicolae Datcu.

Spectacolul folcloric va începe pe 1 august de la ora 16:00 cu un program artistic oferit de Formația de cântece și dansuri populare „Zestrea Poboranilor”, pentru ca de la ora 16:30 să susțină un recital interpreta Mariana Ionescu Căpitănescu. O oră mai târziu, pe scena ce este amplasată în zona Primăriei Poboru, va urca cântărețul de muzică populară Nicolae Datcu.

Cu începere de la ora 19:30, într-un spectacol extraordinar vor fi artiștii Ansamblului Folcloric „Doina Oltului” din Slatina al Centrului Județean de Cultură și Artă Olt din subordinea Consiliului Județean Olt. Vor susține micro-recitaluri Maria Ghinea, Ileana Lăceanu, Cătălin Bărbulescu, Vasilica Dinu, Neta Soare, Victorița Cică, Ștefania Strejescu, Gabriel Zăvoeanu, Daniel Roșoga, Marinela Dobrițoiu, Carmen Budulan, Florica Chircă, Dorina Mete, Constantin Ștefan, Ion Crețeanu, Marian Toma, Sorina Dinu și Mădălina Drăgan, acompaniați bineînțeles de orchestra ansamblului, iar printre momentele acestora vor urca pe scenă și dansatorii „Doina Oltului”.

Fiind o sărbătoare câmpenească, din peisaj nu vor lipsi grătarele, tiribombele, spectacolul de artificii și alte momente surpriză pregătite de autoritățile din Poboru și edilul Iulian Bărăscu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți