17.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Accident pe Dunăre la Corabia. O barcă de agrement s-a răsturnat, iar un tânăr de 21 de ani este de negăsit

- Advertisement -

UPDATE: Căutările tânărului posibil înecat în apele Dunării au fost sistate de scafandrii în jurul orei 22:00 a zilei de duminică, însă bărcile cu motor ale ISU Olt își continuă misiunea în zona Portului Corabia. „Scafandrii au încheiat căutările. Misiunea a fost îngreunată de viteza mare de curgere a apei, curenți foarte puternici și vizibilitate zero. Continuă căutările cu ajutorul bărcilor cu motor din dotarea ISU Olt”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al pompierilor. În cazul în care nu va fi găsit pe parcursul nopții, scafandrii vor reîncepe căutările corăbianului de 21 de ani luni dimineața.

Știrea inițială: Un tânăr de 21 de ani este căutat duminică seara de pompieri, dar și de polițiști, în apele Fluviului Dunărea după ce ambarcațiunea în care se afla împreună cu alte opt persoane, condusă de un bărbat de 41 de ani, aflat în stare de ebrietate, s-a răsturnat în zona Portului Corabia. În sprijinul echipajelor de salvatori au fost chemați și scafandrii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mehedinți.

În cursul serii de 25 iulie, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat cu privire la producerea evenimentului naval pe Dunăre, în zona Portului Corabia, la fața locului deplasându-se polițiștii din cadrul Biroului Județean de Transporturi Olt, Poliției orașului Corabia, echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Olt, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și polițiști din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt.

„Din primele verificări, s-a constatat faptul că, în eveniment, a fost implicată o barcă de agrement ce s-ar fi răsturnat. În barcă se aflau nouă persoane, toate din orașul Corabia. Opt din cele nouă persoane au ieșit singure la mal, conștiente. Cea de-a noua persoană este un tânăr, de 21 de ani, care, în urma evenimentului, nu a fost găsit”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Un corăbian de 23 de ani a ajuns și el la spital pentru îngrijiri medicale, iar oamenii legii au constatat că bărbatul care conducea ambarcațiunea era băut. „Un alt tânăr, în vârstă de 23 de ani, a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul orășenesc Corabia. Conducătorul ambarcațiunii a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,52 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat”, a adăugat reprezentantul inspectoratului.

După ora 20:30 încă se desfășurau activități de căutare a tânărului de 21 de ani, din Corabia, fiind solicitată și echipa de scafandri din cadrul ISU Mehedinți.

„Pompierii de la Garda Vișina și Detașamentul Caracal, cu trei autospeciale pentru primă intervenție, două bărci cu motor, două echipaje SMURD și o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, acționează în zona Portului Corabia, pentru căutarea unui bărbat posibil înecat în Dunăre. S-au solicitat în sprijin scafandrii din cadrul ISU Mehedinți”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Ambarcațiunea s-a scufundat după accident în Dunăre, fiind găsită de scafandrii mehedințeni și legată de mal.

Polițiștii au deschis o anchetă în cauză și desfășoară activități de cercetare pentru a stabili cu exactitate a împrejurările în care s-a produs evenimentul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți