5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Accident grav pe DN 65 – E 574, între localitățile Negreni și Optași Măgura. Trei persoane, printre care un adolescent de 16 ani, au murit

- Advertisement -

Un grav accident de circulație s-a produs, luni dimineața, în jurul orei 07:00, pe Drumul Național (65) – European (E) 574, între satul Negreni al orașului Scornicești și comuna Optași Măgura. Trei persoane, printre care un tânăr de 16 ani, și-au pierdut viața în urma coliziunii frontale dintre un autoturism și un autotren.

Polițiștii rutieri au intervenit pentru a face cercetări.

„La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt. Din primele verificări aceștia au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate două autovehicule, respectiv un autocamion transportor, condus de un bărbat, de 48 de ani, din orașul Mioveni, județul Argeș, și un autoturism în care se aflau trei persoane, din care doi bărbați și o femeie. Cele două autovehicule ar fi intrat în coliziune frontală. În urma coliziunii, cele trei persoane din autoturism au decedat”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Pentru a acorda primul ajutor victimelor la fața locului au acționat echipaje din cadrul Stației Scornicești și Detașamentului Slatina, cu două autospeciale complexe pentru intervenție și descarcerare, o autospecială pentru descarcerare și un echipaj SMURD, și trei echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

„La sosirea echipajelor, toate cele trei persoane aflate în autoturism, au fost găsite încarcerate, în stop cardio-respirator. Pompierii au acționat pentru extragerea victimelor. Cele trei persoane, un bărbat, în vârstă de 61 de ani, o femeie, în vârstă 60 de ani, și un minor, de aproximativ 16 ani, toți din Timișoara, prezentau leziuni incompatibile cu viața. Pompierii au acționat și pentru spălarea carosabilului de resturile rezultate în urma accidentului”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Conducătorul autocamionului a fost testat de polițiști cu aparatul alcooltest și s-a stabilit că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul producerii evenimentului. Acesta nu a necesitat îngrijiri medicale.

Oamenii legii au întocmit dosar penal în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, poliţiştii efectuând cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc tragedia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți