27.2 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Continuă căutările tânărului din Corabia, posibil înecat în Dunăre

- Advertisement -

UPDATE: Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt a anunțat că, în jurul orei 21:00 a zilei de luni căutările corăbianului de 21 de ani, cu ajutorul echipei de scafandri de la ISU Vâlcea, s-au încheiat, fără ca acesta să fie găsit. „Pe timpul nopții se va acționa cu două bărci cu motor din cadrul ISU Olt, iar mâine se vor relua căutările cu sprijinul scafandrilor din cadrul ISU Dolj și ISU Teleorman”, a adăugat reprezenatantul ISU.

Știrea inițială: O barcă de agrement cu nouă persoane s-a răsturnat duminică seară în fluviul Dunărea, în zona Portului Corabia, iar în urma accidentului naval un tânăr de 21 de ani, din Corbia, este de negăsit, fiind cel mai probabil înecat. Deși a fost căutat și de scafandrii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt, corăbianul nu a fost încă găsit, însă căutările acestuia au continuat și pe timpul nopții de duminică, pompierii olteni acționând cu bărci cu motor, iar duminică dimineață acestea vor fi reluate și cu scafandrii de la ISU Vâlcea.

„Pe timpul nopții au fost amplasate accesorii pentru asigurarea iluminatului în zonă și au fost executate căutări cu ajutorul bărcilor cu motor. În această dimineață s-au reluat căutările cu ajutorul scafandrilor din cadrul ISU Vâlcea. Scafandrii execută căutări în zona în care a fost găsită barca scufundată. Condițiile în care se desfășoară căutările sunt foarte dificile, viteza de curgere a apei este foarte mare, curenții sunt puternici și vizibilitate este zero”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Polițiști de la Transporturi și din Corabia, dar și polițiști de frontier și echipaje de la ISU și Serviciul de Ambulanță Județean Olt au intervenit la fața locului în urma nefericitului eveniment.

„Din primele verificări, s-a constatat faptul că în eveniment a fost implicată o barcă de agrement ce s-ar fi răsturnat. În barcă se aflau nouă persoane, toate din orașul Corabia. Opt din cele nouă persoane au ieșit singure la mal, conștiente. Cea de-a noua persoană este un tânăr, de 21 de ani, care, în urma evenimentului, nu a fost găsit. Un alt tânăr, în vârstă de 23 de ani, a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul orășenesc Corabia”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Conducătorul ambarcațiunii a fost testat cu aparatul alcooltest, constatându-se că acesta era în stare de ebrietate. „Rezultatul a fost de 0,52 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat”, a adăugat reprezentantul inspectoratului.

Ambarcațiunea s-a scufundat după accidentul naval în Dunăre, fiind găsită de scafandrii din cadrul ISU Mehedinți și legată de mal. Polițiștii au deschis o anchetă în cauză și desfășoară activități de cercetare pentru a stabili cu exactitate a împrejurările în care s-a produs evenimentul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți