22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

FOTO & VIDEO. Tânărul înecat în zona Portului Corabia, găsit după aproape două zile de căutări

- Advertisement -

După aproape două zile de căutări, scafandrii au găsit trupul neînsuflețit al tânărului corăbian de 21 de ani, care s-a înecat în fluviul Dunărea, în zona portului. Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, a declarat că acesta a fost identificat la kilometrul 617, la aproximativ 12,5 kilometri de locul în care a fost găsită barca cu motor, în aval.

Corăbianul se afla duminică seara într-o ambarcațiune în care se mai aflau alte opt persoane, care s-a răsturnat și al cărei conducător era în stare de ebrietate, având o alcoolemie de 0,52 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. A căzut în apele Dunării, în zona Portului Corabia, și de atunci a fost căutat de pompieri din cadrul ISU Olt, dar și de scafandri din județele Mehedinți, Vâlcea, Dolj și Teleorman.

În zonă au acționat și polițiștii din Corabia, polițiști de la Transporturi și polițiști de frontieră, iar în seara producerii evenimentului au fost și cadre medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Olt, având în vedere că un alt tânăr de 23 de ani, din Corabia, a fost rănit și a fost transportat pentru îngrijiri medicale la Spitalul Orășenesc Corabia.

Dună accidentul naval de pe Dunăre, ambarcațiunea s-a scufundat în apele fluviului, în zona Portului Corabia, aceasta fiind găsită de scafandrii mehedințeni și legată de mal.

Polițiștii au deschis o anchetă în cauză și au desfășurat activități de cercetare pentru a stabili cu exactitate a împrejurările în care s-a produs tragedia.

„Persoana dispărută în urma evenimentului naval, din data de 25 iulie, din zona Portului Corabia, a fost găsită pe Dunăre, decedată, în zona localității Gârcov, plutind lângă o geamandură, la aproximativ 12,5 kilometri de locul producerii accidentului. În cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, se efectuează cercetări sub aspectul săvărșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și conducerea unei nave de către o persoană care are în sânge o îmbibație alcoolică mai mare de 0,8 grame pe litru, fiind întocmit un dosar penal”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți