Niciun candidat din Olt nu a obținut nota 10 la Titularizare. Au fost 162 de note peste 7

568 de cadre didactice s-au înscris pentru a susține săptămâna trecută proba scrisă a examenului de Titularizare, la 39 de discipline. A fost o concurență acerbă la educatori și învățători, respectiv 169 și 69 candidați, urmați de cei la limba română – 52, limba engleză și educație fizică și sport – câte 36, matematică – 27 sau istorie – 24. Iar marți, 27 iulie, aceștia au aflat și rezultatele pe care le-au obținut, doar 393 de dascăli având note. Nu au fost candidați de 10, însă cei care au obținut note peste 7 au fost 162, respectiv 41,22%.

Potrivit Marianei Gheorghe, adjunctul Inspectoratului Școlar Județean Olt, au fost și 90 de candidați (22,90%) cu note sub 5, iar alți 141 au avut note între 5 și 7, respectiv 35,88%.

Statisticile Inspectoratului Școlar arată că dintre cei 568 de candidați înscriși, la cele două centre de examen – Liceul Tehnologic Metealurgic și Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina au fost doar 441, restul absentând sau retrăgându-se din examen din motive personale sau medicale. O lucrare a unui candidat care a susținut proba la disciplina arte vizuale într-un dintrele centrele de examen a fost anulată, la fel și o altă lucrare, însă în centrul de evaluare, a unui profesor care a dat examen la alimentație publică. Niciun dascăl nu a fost eliminat din examen pentru fraudă.

Candidații care sunt nemulțumiți de note pot depune contestații marți, 27 iulie, după afișarea rezultatelor, dar și pe 28 iulie, la Inspectoratul Școlar Județean Olt. Acestea se vor soluționa în perioada 29 iulie – 2 august, iar pe 3 august sunt afișate rezultatele finale,

Din data de 4 august va începe repartizarea cadrelor didactice pe posturile titularizabile – 24 la număr în Olt și fracții de catedră – 474.

Candidații din județ care au susținut proba scrisă a examenului de Titularizare pot consulta rezultatul pe care l-au obținut AICI.   

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<