10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

FOTO & VIDEO. Echipele ISU Olt, intervenții în mai multe zone din județ în urma vijeliilor de miercuri seara

- Advertisement -

A fost vânt puternic miercuri seară în mai multe localități ale județului Olt și au fost semnalate mai multe probleme, motiv pentru care a fost nevoie de intervenția mai multor echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență din județul Olt. Multe dintre acestea erau în derulare după ora 21:00.

„În acest moment sunt intervenții în desfășurare, pentru îndepărtarea efectelor produse de vânt, în Slatina, pe străzile Tudor Vladimirescu, Cuza Vodă și Dorobanți și în satul Bircii al orașului Scornicești. Pe strada Tudor Vladimirescu din Slatina se lucrează pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil. În acest moment în zona pot circula doar autoturismele. Se intervine și pe străzile Cuza Vodă și Dorobanți din Slatina, pentru îndepărtarea unor elemente de acoperiș. La Bircii a fost îndepărtat un copac care a căzut pe carosabil, fără să producă pagube. Pe timpul intervenției s-a circulat pe un sigur sens”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU.

Sursa citată a mai spus că, în jurul orei 22:30, pe strada Dorobanți și pe strada Cuza Vodă din Slatina au fost avariate ușor mai multe autoturisme: „După finalizarea misiunilor o să fie evaluate pagubele. Misiunea nu s-a încheiat. Se lucrează pentru îndepărtarea acoperișul de la blocul 25, strada Dorobanți, nr. 25. Care prezintă a fost afectat de vânt și prezintă pericol pentru cetățenii care trec prin zonă și pentru autoturismele parcate. Pe strada Cuza Vodă pompierii au îndepărtat aproximativ 80 de metri de tablă, aflată pe aticul acoperișului blocului 30. Pe strada Cuza Vodă au fost afectate ușor trei autoturisme, iar pe strada Dorobanți două, pe această ultimă stradă acționându-se de aproximativ o oră și jumătate”.

Două avertizări nowcasting au fost emise de meteorologi miercuri seară pentru județul Olt.

Prima a fost valabilă între orele 20:00 – 21:00 și a vizat orașul Scornicești și comunele Colonești, Verguleasa, Vitomirești, Vulturești, Teslui, Cungrea, Spineni, Poboru, Bărăști, Sârbii Măgura, Dobroteasa, Făgețelu, Leleasca, Optași Măgura, Tătulești, Oporelu, Sâmburești și Topana.

Cea de-a doua avertizare emisă de reprezentanții Administrației Naționale a fost valabilă tot pentru miercuri, în intervalul orar 21:00 – 22.00, și a vizat orașele Scornicești și Potcoava, dar și comunele Colonești, Verguleasa, Vulturești, Teslui, Cungrea, Spineni, Poboru, Bărăști, Sârbii Măgura, Priseaca, Leleasca, Optași Măgura, Tătulești și Oporelu.

Potrivit meteorologilor, în aceste intervale de timp s-au semnalat, local, averse ce vor depăşi 20 – 25 de litri pe metrul pătrat, grindină de dimensiuni mici, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți