19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Marius Oprescu, președintele CJ Olt: „Încercăm să fim pregătiți pentru valul 4. Rămâne aceeași problemă a medicamentelor”

- Advertisement -

În ultima perioadă la nivelul județului Olt s-au înregistrat tot mai puține cazuri pozitive COVID-19 spre zero, motiv pentru care la nivelul Spitalului Județean de Urgență Slatina majoritatea secțiilor medicale funcționează la parametri normali. Cu privire la acest aspect, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, instituție ordonator de credite a unității sanitare, a făcut o scurtă declarație de presă la finalul ședinței ordinare care a avut loc în Sala Europa a CJ. Întrebat de jurnaliști dacă autoritățile oltene sunt pregătite și pentru anunțatul val 4 al pandemiei de Coronavirus, Oprescu a spus că da, însă „rămâne în continuare aceeași problemă a medicamentelor”.

„Noi la spital am încercatsă revnim cu activitatea la normal, pentru că așa cum știți, dacă o perioadă banii pe care-i primea spitalul rămăseseră înghețați al nivelul primei luni dinainte de începerea pandemiei, în momentul de față s-a revenit la normal și spitalul este plătit de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate pe baza serviciilor pe care le face. Și atunci am încercat să revenim la normal, să deschidem cât mai multe secții, să deschidem ambulatoriul, astfel încât să ne facem contractul”, a spus șeful forului județean.

Întrebat de ziariști cu privire la cât de pregătite sunt autoritățile pentru valul 4 al pandemiei, Marius Oprescu a declarat: „Încercăm să fim pregătiți pentru valul 4, așa cum am fost pregătiți de fiecare dată. Rămâne în continuare aceeași problemă a medicamentelor pe care noi nu le putem găsi pe piața liberă și ele sunt controlate de către Ministerul Sănătății. Cele două medicamente care, vă dau un exemplu, în ultimele două săptămâni, rămânând un stoc după ce n-am mai avut foarte multe cazuri, am fost obligați să le cedăm către celelalte spitale care mai aveau cazuri, lucru pe care l-am și făcut. Dar, din păcate, faptul că noi am fost puși să dăm aceste medicamente către celelalte spitale arată că la un an și jumătate de la începerea pandemiei statul român nu e pregătit cu medicamentele de bază în tratarea COVID-ului, să le aibă asigurate”.

Deși valul 4 se anunță a fi unul destul de grav, președintele Consiliului Județean Olt a spus că nu știe ce va însemna acesta, pentru că nu este specialist. „Nu știu exact ce va însemna valul 4, nu sunt un specialist, dar cred că cei de al minister exagerează puțin cu lucrurile astfel încât să aibă un succes în campania de vaccinare, o campanie pe care premierul României și-a asumat-o și care se vede din avion că e un eșec. Țintele n-au fost atinse și din păcate interesul pentru vaccinare e din ce în ce mai mic”, a adăugat Oprescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți