10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Procurorii DIICOT, descinderi în Olt într-un dosar de trafic și deținere de droguri de risc pentru consum propriu

- Advertisement -

13 percheziții domiciliare au fost efectuate miercuri de procurorii Biroului Teritorial al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, împreună cu ofițeri de poliție judiciară ai Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Dâmbovița, în județele Dâmbovița, Olt, Brăila și Timiș, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu.

În județul Olt anchetatorii au descins în municipiul Slatina, declară agent principal de poliție Ana Maria Georgiana Liță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Dâmbovița.

„În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2021, mai multe persoane au introdus în țară, de pe teritoriul Spaniei, prin intermediul firmelor de curierat, colete în interiorul cărora se aflau disimulate cantități de cannabis, pe care ulterior le-au comercializat către consumatori.
În cursul lunii februarie, în urma unor activități specifice, a fost indisponibilizată cantitatea de aproximativ 1 kilogram de cannabis.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate 800 de grame de cannabis, 2 cântare de precizie, 4 grindere, precum și sumele de 3.000 de euro, 1.700 de lire sterline și 9.100 de lei”, se arată într-un comunicat remis de DIICOT.

19 persoane, printre care una din județul Olt, au fost conduse la sediul DIICOT Dâmbovița, în vederea audierii.

La descinderi au mai participat ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Ploiești, Pitești, Timișoara și SCCO Brăila, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Timiș, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți