5.2 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

DIICOT. Cum au fost prinși în flagrant patronul restaurantului din Slatina și apropiatul său, arestați pentru trafic de droguri

- Advertisement -

Procurorii Serviciului Teritorial Craiova al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au venit cu detalii vineri dimineața despre cum a decurs prinderea în flagrant a lui Răzvan Braican, patronul restaurantului Casa Domnească, și a lui Bogdan Popa, un apropiat al său, în timp ce încercau să vândă în Craiova 250 de grame de cocaină. În prezent, cei doi sunt arestați preventiv, fiind acuzați de săvârșirea infracțiunii de trafic intern de droguri de mare risc.

Braican și Popa au fost prinși în flagrant în Craiova, în urmă cu două zile, potrivit DIICOT, avân drogurile ascunse într-o cutie de whisky.  

„În cauză s-a reținut faptul că, la data de 28.07.2021, inculpații au deținut și transportat, fără drept, din Slatina la Craiova, droguri de mare risc pe care intenționau să le comercializeze. La aceeași dată, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Craiova au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celor doi inculpați, în timp ce dețineau cantitatea de 250 de grame de cocaină”, se arată într-un comunicat remis de anchetatori.

Au avut loc și mai multe descinderi, dar și un control asupra unui vehicul, fiind găsite, printre altele, o armă. „Ulterior, au fost efectuate patru percheziții domiciliare și un control asupra unui autoturism, în urma cărora au fost ridicate o armă și două cântare electronice”, mai precizează comunicatul DIICOT.

Patronul restaurantului Casa Domnească și apropiatul său au fost reținuți pentru 24 de ore în cursul zilei de miercuri, iar joi au fost prezentați în fața magistraților Tribunalului Dolj, care au dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia instanței de judecată nu este una definitivă și deja a fost contestată de Braican și Popa, contestațiile acestora urmând a fi judecate în zilele următoare de o instanță superioară.

Acțiunea procurorilor DIICOT Craiova a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți