15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă doi olteni confirmați cu virusul SARS-CoV-2. 14.643 persoane din județ infectate de la începutul pandemiei

- Advertisement -

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au dat publicității noile informații referitor la cazurile de Coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore, iar în județul Olt au fost încă două persoane care s-au infectat cu virusul ucigaș. Potrivit datelor oficiale, de la începutul pandemiei și până în prezent sunt 14.643 de olteni care au fost diagnosticați cu SARS-CoV-2. Dintre aceștia, au fost 389 care au pierdut lupta cu boala, însă majoritatea avea și boli asociate grave.

În ultima zi au fost și doi pacienți internați în unitățile spitalicești din județ care erau deja pozitivi la COVID-19 și au fost reconfirmați cu virusul.

Incidența cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele două săptămâni, continuă să rămână scăzută în Olt și sâmbătă este de 0,02 infecții la o mie de locuitori. Mai sunt doar șapte localități oltene în care sunt persoane pozitive la SARS-CoV-2, cea mai mare rată de infectare fiind în comuna Topana – 1,41. Aici s-a înregistrat și ultimul deces din județul Olt și a fost al unui bărbat de 56 de ani. A murit la Spitalul Județean Pitești pe 16 iulie, era confirmat cu varianta Delta a virusului ucigaș, însă avea și alte probleme de sănătate grave, precum cancer de colon care fusese operat.

Celelalte unități administrativ teritoriale care mai au cazuri pozitive COVID-19 sunt Sâmburești – 1,01 la o mie de persoane, Vădastra – 0,78, Ipotești – 0,64, Scornicești – 0,17, Drăgănești Olt – 0,09 și Slatina – 0,01. Diferența de 105 localități până la 112 câte are județul Olt nu au mai înregistrat, la 14 zile, niciun caz pozitiv de Coronavirus.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți