11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Acțiune cu aparatele radar în sistem „cascadă” pe șoselele din județ. Peste 1.200 de șoferi amendați, iar alți peste o sută au rămas fără permisul auto

- Advertisement -

Razii în forță, pe parcursul ultimelor cinci zile, pe drumurile publice care tranzitează județul Olt. Polițiștii olteni au acționat în sistem integrat, pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente de circulație, depistarea conducătorilor auto care încalcă normele legale de viteză sau conduc autovehicule sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Acțiunile au început cu data de 28 iulie și s-au încheiat duminică, 1 august, când în trafic au fost prezenți și polițiști de la inspectoratele de poliție județene Dolj și Teleorman. În toată această perioadă, abaterile comise în trafic de conducătorii auto nu au întârziat să apară și au fost aplicate peste 1.200 de amenzi, în cuantum de aproximativ 380.000 de lei. Puțin peste 100 de șoferi au rămas și fără permisul auto, în cazul a peste jumătate dintre ei motivul fiind că au apăsat prea tare pedala de accelerație.

„Activitățile s-au desfășurat prin mobilizarea de efective sporite de polițiști pe drumurile publice din județul Olt și prin folosirea aparatelor radar în sistem «cascadă». Alături de polițiștii olteni, în data de 1 august, în intervalul orar 18:00 – 20:00, au participat și polițiști din cadrul IPJ Dolj și IPJ Teleorman, sub coordonarea unor ofițeri din cadrul Direcției Rutiere. În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 1.256 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 379.775 de lei. Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 104 permise de conducere”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Din totalul celor peste 100 permise auto reținute, 53 au fost pentru depășirea limitei legale de viteză cu mai mult de 50 de kilometri pe oră, 24 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, zece pentru depășire neregulamentară și 17 pentru alte abateri, fiind retrase şi 15 certificate de înmatriculare. De asemenea, polițiștii rutieri au constatat 23 de infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 11 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, șapte pentru conducere fără permis şi cinci pentru alte abateri.

Au fost amendați după ce au condus cu viteză sau au dosar penal pentru că s-au urcat băuți la volan

Mai mulți conducători auto au fost amendați pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație sau erau la volan în stare de ebrietate.

Pe 1 august, la ora 18:04, pe Drumul Național 6 – European 70, în localitatea Radomirești, a fost depistat un bărbat de 39 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism, fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 120 de kilometri pe oră, pe un sector de drum cu limita de 50 de kilometri pe oră. Bărbatul a fost amendat cu 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, ca măsură complementară.

Și la ora 18:40, pe Drumul Național 65 – European 574, în localitatea Scornicești, a fost depistat un bărbat de 38 de ani, din Capitală, în timp ce conducea un autoturism, fiind înregistrat de aparatul radar, cu viteza de 106 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu 2.175 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, ca măsură complementară.

În aceeași zi, dar puțin mai devreme, în jurul orei 16:46, pe Drumul Național 64, în localitatea Strejești, a fost prins un alt șofer vitezoman. Un bărbat de 30 de ani, din municipiul Drăgășani, județul Vâlcea, conducea un autoturism și a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 123 de km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h. Bărbatul a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, ca măsură complementară.

Printre conducătorii auto aflați în stare de ebrietate este un bărbat de 52 de ani, din comuna Vulturești. Acesta a fost depistat sâmbătă, pe Drumul Județean 546, în localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,06 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Și duminică, 1 august, pe strada Cireașov, din municipiul Slatina, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o concentrație alcoolică de 0,95 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. În ambele situații, oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Pe Drumul Județean 604, în localitatea Vădastra, a fost prins sâmbătă un bărbat de 27 de ani, din comuna Urzica, în timp ce conducea un moped având o alcoolemie de 0,64 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere, refuzând recoltarea de mostre biologice. Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și refuzul sau sustragea de la prelevarea de mostre biologice.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți