22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Amenzile primite de 430 de olteni pe perioada stării de urgență în contextul pandemiei COVID-19, anulate în instanță

- Advertisement -

La începutul pandemiei de Coronavirus, întreaga țară a fost în stare de urgență, iar în acea perioadă mii de olteni au fost sancționați contravențional de polițiști și jandarmi pentru că au ieșit în afara gospodăriilor fără să aibă asupra lor declarația pe proprie răspundere impusă prin Ordonanța militară 3 din anul 2020, emisă pentru a stopa răspândirea infecției cu virusul SARS-CoV-2, sau pentru că nu au completat-o corect. Mulți au atacat în instanță faptul că au au fost amendați, spunând că este neconstituțional, iar 430 dintre ei au obținut anularea acestora.

Cristian Rădoi, adjunctul inspectorului șef al Poliției Olt, a declarat că toate persoanele care au contestat contravențiile primite pe perioada stării de urgență în contextul pandemiei COVID-19 au avut câștig de cauză în instanță, actul de bază care a stat la baza amenzilor pe care oamenii legii le-au aplicat fiind declarat neconstituțional.  

„Toate sancțiunile aplicate pe perioada Stării de Urgență care au fost contestate au fost câștigate de către persoanele sancționate inițial. Toți cei care au contestat, au câștigat. Au câștigat pe neconstituționalitate”, a spus comisarul șef Cristian Rădoi.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți