9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dosarul penal întocmit în urma accidentului de la Șopârlița, în care a murit un polițist, tot în faza de urmărire penală. Se așteaptă expertiza dinamicii producerii sale

- Advertisement -

Au trecut deja șapte luni de la accidentul de circulație în care Fănel Nițu de 50 de ani, șeful Postului de Poliție Morunglav a murit într-un grav accident de circulație produs în prima zi a anului pe drumul care tranzitează comuna Șopârlița, iar la acest moment încă se așteaptă expertiza dinamicii în care s-a petrecut evenimentul rutier. În cadrul unei conferințe de presă desfășurată în Sala Europa a Consiliului Județean Olt, pentru a prezenta un bilanț al Poliției Olt cu rezultatele pe primele șase luni ale lui 2021, Cristian Tița, șeful Serviciului Rutier, dar și adjunctul IPJ, Cristian Rădoi, au vorbit despre stadiul dosarului penal, dar și despre celălalt polițist rănit grav, în vârstă de 36 de ani, șeful Postului de Poliție Bârza, care acum lucrează la Poliția Balș.

Șeful polițiștilor rutieri olteni a declarat că expertiza care este așteptată acum la dosarul penal, pentru a-și urma cursul firesc, poate dura și doi ani. „Dosarul este în faza de urmărire penală, în speță de expertiză a dinamicii producerii accidentului rutier. Există ordonanță de efectuare a expertizei, au fost situații în care am avut rezultatul expertizei și după doi ani. Este vorba de experți, sunt foarte multe expertize, sunt aglomerați. Este în faza de urmărire penală in REM, asupra faptei”, a spus Cristian Tița.

Omul legii celălalt, adică șeful Postului de Poliție Bârza, care a condus autospeciala care a lovit din spate ambulanța, s-a întors la muncă, însă nu se află pe teren și își desfășoară activitatea într-un birou al Poliției orașului Balș. „A revenit la serviciu, este la Poliția orașului Balș, este repartizat pentru moment, nu mai poate face față în teren, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, caniculare, este undeva în cadrul orașului Balș până își revine în totalitate”, a declarat Cristian Rădoi, adjunctul IPJ Olt.

Cei doi polițiști se aflau în echipajul de poliție ce în dimineața zilei de 1 ianuarie a intrat în coliziune față spate cu o ambulanță care transporta un pacient violent și al cărei conducător auto a frânat brusc, evenimentul rutier petrecându-se pe fondul unui carosabil ușor umed. Ambii oameni ai legii au ajuns în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Slatina, suferind fracturi la picioare, iar la unitatea medicală au fost supuși unor intervenții chirurgicale, dar și internați. Din păcate, la doar câteva zile, șeful Postului de Poliție Morunglav, a murit.

În total, cinci persoane au fost implicate în accidentul de circulație de la Șopârlița, respectiv șefii posturilor de poliție Morunglav și Bârza, o asistentă medicală, un ambulanțier și pacientul recalcitrant. Echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au intervenit la fața locului, au asistat medical victimele și le-au transportat la spital, toate fiind conștiente, oamenii legii fiind răniți cel mai grav.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți