23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Meteorologii au emis un nou Cod galben de vijelii în 22 de județe. Alertă meteo de caniculă în sud și sud-est. HARTA zonelor vizate

- Advertisement -

Meteorologii au emis noi avertizări Cod galben de caniculă pentru zilele de miercuri și joi și de furtuni până joi dimineață. Codul de caniculă vizează Bucureștiul și 17 județe, iar cel de furtuni intră în vigoare în 22 de județe.

Cod galben de caniculă în București și alte județe din sud și sud-est

Prima avertizare Cod galben este în vigoare miercuri și joi în sudul și sud-estul țării. Disconfortul termic se va accentua și local va fi caniculă, iar indicele temperatură și umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Miercuri (4 august) temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar joi (5 august) între 34 și 39 de grade.

Minimele termice, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade.

Zonele vizate sunt Bucureștiul și județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt.

Cod galben de furtuni de miercuri, de la ora 12:00

Cel de-al doilea Cod galben de vijelii intră în vigoare miercuri la ora 12.00 și expiră joi la ora 6.00.

În Moldova, în cea mai mare parte a Munteniei și local la munte și în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25 – 45 l/mp.

Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Județele vizate sunt Suceava, Neamț, Harghita, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași.

sursa: Digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți