7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Patronul restaurantului din Slatina și prietenul său, acuzați de trafic de droguri, rămân în spatele gratiilor

- Advertisement -

Magistrații Curții de Apel Craiova au judecat marți contestațiile formulate de Alin Răzvan Ionuț Braican, patronul restaurantului Casa Domnească din Slatina, și prietenul său Bogdan Vasile Popa, acuzați de trafic intern de droguri de mare risc, acestea fiind respinse ca nefondate.

Decizia instanței de judecată este definitivă.

„(…) Respinge contestaţiile formulate de către contestatorii inculpaţi Popa Bogdan Vasile şi Brăican Alin Răzvan Ionuţ împotriva încheierii nr. 173/29.07.2021 pronunţată de Tribunalul Dolj, ca nefondate. (…) Obligă fiecare inculpatul la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat. (…) Onorariul avocatului din oficiu pentru inculpatul Popa Bogdan Vasile în cuantum de 313 lei rămâne în sarcina statului. Definitivă (…)”, se arată în soluția pe scurt a judecătorilor Curții de Apel Craiova.

Cei doi inculpați rămân astfel în spatele gratiilor până la data de 27 august, când procurorii Serviciului Teritorial Craiova al Direcției de Investigare a Infracționalității de Crimă Organizată și Terorism pot solicita prelungirea măsurii preventive a arestului preventiv.

Braican și prietenul său Popa au fost reținuți miercuri, 28 iulie, în urma unei acțiuni de prindere în flagrant delict organizată de procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Craiova în municipiul reședință a județului Dolj.

Asupra slătinenilor, unul de 34 de ani și celălalt de 35 de ani, au fost descoperite 250 de grame de cocaină, ascunse într-o cutie de whisky, pe care cei în cauză ar fi intenţionat să le pună în vânzare. De asemenea, au fost efectuate și patru percheziţii domiciliare în Slatina, dar și un control asupra unui autoturism, în vederea probării întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite de trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc. În urma descinderilor, s-au ridicat o armă și două cântare electronice.

Ulterior, joi, 29 iulie, magistrații Tribunalului Dolj au emis mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, pe numele patronului restaurantului din Slatina și a apropiatului său.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți